Jadłospis

24.09. – 28.09.2018

*PONIEDZIAŁEK*

śniadanie – płatki kukurydziane, szynka gotowana, sałata, ogórek, papryka kolorowa, pieczywo mieszane z masłem

II śniadanie – arbuz

obiad – zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki, kotlet z kurczaka, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i oliwą, ziemniaki z koperkiem; sok z jabłek bez cukru

podwieczorek: twarożek domowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką, pieczywo mieszane z masłem, kakao, jabłko

*WTOREK*

śniadanie – płatki jaglane, polędwica z indyka, sałata, ogórek zielony, pomidor, pieczywo mieszane z masłem, herbata owocowa

II śniadanie – banan

obiad – zupa ogórkowa z natką pietruszki, pierogi z mięsem, szpinakiem i serem fetą, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem w sosie winegret, herbata owocowa z cytryną

podwieczorek – ser mascarpone, bułka jaglana z masłem, kawa mleczna, arbuz

*ŚRODA*

śniadanie – płatki żytnie, szynka gotowana, mix warzyw: sałata, ogórek, pomidor, pieczywo mieszane z masłem, herbata z cytryną

II śniadanie – jabłka

obiad – rosół z makaronem, kotlet mielony z indyka, buraczki gotowane, ziemniaki z koperkiem, mięta z pomarańczą

podwieczorek – jogurt naturalny z płatkami zbożowymi posypane suszoną morelą i owocami goi, bułka paryska graham

*CZWARTEK*

śniadanie – jajka gotowane, szynka babuni, mix warzyw: sałata, pomidor, ogórek kwaszony, pieczywo mieszane z masłem, herbata z cytryną

II śniadanie – banan

obiad – barszcz czerwony, łazanki z kapustą kwaszoną i mięsem, brzoskwinie w syropie,  herbata owocowa

podwieczorek – dżem z jabłek (własny wyrób), bułka żytnia, kakao

*PIĄTEK*

śniadanie – płatki kukurydziane, tosty z masłem orzechowym, dżemem, herbata zielona z cytryną

II śniadanie – banan

obiad – zupa ryżanka z natką pietruszki, ryba Miruna pieczona, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, jabłkiem i oliwą, ziemniaki z koperkiem, sok z marchewki i jabłka bez cukru

podwieczorek – ciasto szarlotka (własny wypiek) mleko

 

 


Więcej informacji dotyczących żywienia do wglądu u Pani Marioli Kroc – kierownika gospodarczego