Jadłospis

25 – 29.03.2019

*PONIEDZIAŁEK*

śniadanie – płatki kukurydziane, polędwica drobiowa, mix warzyw: sałata, ogórek, pomidor, pieczywo mieszane z masłem,

II śniadanie – jabłko

obiad – zupa szczawiowa z ziemniakami z natką pietruszki, gulasz z indyka, marchewka gotowana, kasza gryczana, sok z jabłek bez cukru

podwieczorek – kisiel z bitą śmietaną, banan

*WTOREK*

śniadanie – płatki żytnie, szynka gotowana, mix warzyw: sałata, ogórek, papryka, pieczywo mieszane z masłem,

II śniadanie – mandarynki

obiad – zupa ogórkowa z natką pietruszki, kopytka z dynią i sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej, z jabłkiem, herbata owocowa z pomarańczą

podwieczorek – twarożek domowy, miód naturalny, pieczywo mieszane z masłem, kakao, jabłko

*ŚRODA*

śniadanie – pasta z jajek z awokado, ogórek kiszony, pieczywo mieszane z masłem, kakao

II śniadanie – jabłko

obiad –  zupa ziemniaczana z natką pietruszki, gulasz wołowy, kasza bulgur, warzywa gotowane, mięta z pomarańczą

podwieczorek – chałka z masłem, kakao, mandarynki

*CZWARTEK*

śniadanie – płatki kukurydziane na mleku, szynka pieczona z indyka, mix warzyw: sałata, pomidor, ogórek, pieczywo mieszane z masłem, herbata z cytryną

II śniadanie – banan

obiad – zupa ziemniaczana z natką pietruszki, ryż brązowy z warzywami, sok z jabłek bez cukru

podwieczorek – zapiekanka z serem, herbata z cytryną, ketchup, banan

*PIĄTEK*

śniadanie – tosty z dżemem, masłem orzechowym, kawa Inka z mlekiem

II śniadanie – jabłko

obiad – krupnik z kaszy jaglanej z natką pietruszki, ryba Mintaj pieczony, surówka z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, ziemniaki z koperkiem, mięta z pomarańczą

podwieczorek – jogurt naturalny z musem wiśniowym, bułka warzywko

 

 


Więcej informacji dotyczących żywienia do wglądu u Pani Marioli Kroc – kierownika gospodarczego

Potrawy przyrządzane są w piecu konwekcyjnym.