Jadłospis

25.09. – 30.09.2017r.

 

* PONIEDZIAŁEK *


śniadanie

płatki kukurydziane, polędwica z kurczaka, sałata zielona, papryka czerwona, pieczywo mieszane z masłem

II śniadanie
jabłko

obiad
rosół z makaronem, potrawka z kurczaka, marchew gotowana, kalarepka z jabłkiem, ziemniaki z koperkiem, sok z malin b/cukru

podwieczorek
sałatka jarzynowa, bułka z masłem, herbata zielona z opuncją, brzoskwinie

 

* WTOREK *


śniadanie

płatki owsiane z amarantusem, szynka gotowana, sałata, pomidor, pieczywo mieszane z masłem

II śniadanie
banany

obiad

zupa jarzynowa, spagetti z mięsem, surówka z kapusty białej z marchewką z sosem vinegret, woda z miodem i cytryną

podwieczorek
pizza (własny wyrób), herbata z cytryną, winogrona

 

* ŚRODA *


śniadanie

zacierki z dynią na mleku, kiełbasa żywiecka, sałata, papryka czerwona, pieczywo mieszane z masłem

II śniadanie
jabłko

obiad
krupnik, krokiety ze szpinakiem, mięsem, marchew piórko, mięta z pomarańczą

podwieczorek
twarożek domowy, miód naturalny, bułka orkiszowa z masłem, kawa mleczna, winogrona

 

* CZWARTEK *


śniadanie

kasza manna, polędwica, ogórek kwaszony, papryka, pieczywo mieszane z masłem

II śniadanie
banan

obiad
zupa krem z marchewki z kluskami lanymi, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem, sok jabłko-marchew b/cukru

podwieczorek
ser żółty, ogórek zielony, pomidor, pieczywo mieszane z masłem, jabłko

 

* PIĄTEK *


śniadanie

tosty, dżem b/cukru, kawa mleczna

II śniadanie
jabłko

obiad
barszcz czerwony, łazanki z kapustą i mięsem, brzoskwinia, mięta z pomarańczą

podwieczorek
jogurt danonek, bułka orkiszowa

 


Więcej informacji dotyczących żywienia do wglądu u Pani Marioli Kroc – kierownika gospodarczego