Jadłospis

24- 28.02.2020

*PONIEDZIAŁEK*

śniadanie – płatki kukurydziane, polędwica sopocka, mix warzyw, pieczywo mieszane, masło 

II śniadanie – jabłko

obiad – zupa ziemniaczana z jarzynami i z natką pietruszki, naleśniki z serem i polewą jogurtową, marchewka – piórko,  herbata zielona z cytryną

podwieczorek – pasztet drobiowy, mix warzyw, bułka paryska, herbata z cytryną i miodem

*WTOREK*

śniadanie – płatki orkiszowe, szynka gotowana, mix warzyw, pieczywo mieszane, masło

II śniadanie – gruszka

obiad – barszcz biały z natką pietruszki, kotlet z piersi kurczaka, marchewka gotowana, surówka (kapusta biała, marchew, jabłko), herbata owocowa z cytryną

podwieczorek – koktajl (jogurt grecki, szpinak, banan, brzoskwinia, cytryna), pieczywo chrupkie z otrębami

*ŚRODA* 

śniadanie – tosty, masło orzechowe, dżem bio, kakao

II śniadanie – jabłko

obiad –  zupa pomidorowa z makaronem z natką pietruszki, ryba miruna pieczona, surówka  (kapusta kwaszona, marchewka, jabłko, oliwka), ziemniaki z koperkiem, sok z jabłek bez cukru

podwieczorek – mus jabłkowy, bułka z serem mascarbone, woda z miodem i z cytryna

*CZWARTEK*

śniadanie – makaron na mleku, szynka gotowana, mix warzyw, pieczywo mieszane, masło, herbata z cytryną

II śniadanie – banan

obiad – zupa ogórkowa  z natką pietruszki, eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym, dynia pieczona, herbata zielona z pigwą

podwieczorek – ser biały, miód, bułka grahamka, kawa Inka, gruszka

*PIĄTEK*

śniadanie – płatki owsiane, jajko gotowane, ser mozzarella, mix warzyw, pieczywo mieszane, masło, herbata z cytryną

II śniadanie – owoce

obiad – barszcz czerwony z natką pietruszki, ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem, mięta z pomarańczą

podwieczorek – sałatka jarzynowa, bułka żytnia, masło, herbata zielona z cytryną


Mix warzyw: ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, sałata, kalarepka, ogórek kwaszony, papryka kolorowa.

Więcej informacji dotyczących żywienia do wglądu u Pani Marioli Kroc – kierownika gospodarczego

Dania przygotowywane są w piecu konwekcyjnym.